21. Hukuk Dairesi 2017/4743 E. 2018/8915 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

21. Hukuk Dairesi 2017/4743 E. 2018/8915 K. — Yargıtay Kararı

21. Hukuk Dairesi 2017/4743 Esas 2018/8915 Karar 03.12.2018
21. Hukuk Dairesi 2017/4743 E.,  2018/8915 K.

MAHKEMESİ : ...... Bölge Adliye Mahkemesi 11. Hukuk Dairesi

TÜRK MİLLETİ ADINA

Davacı, davalı iş verene ait iş yerinde 15.05.2014- ile 24.06.2014 taihleri arasında çalıştığının tespitine karar verilmesini istemiştir.
İlk Derece Mahkemesince davanın kabulüne karar verilmesi üzerine feri müdahil Kurum ve davalı vekilince ...... kanun yoluna başvurulmuştur.
Bölge Adliye Mahkemesince davalı ...... Ve Tic. A.Ş. vekilinin ...... başvurusunun esastan reddine, feri müdahil Kurum vekilinin ...... başvurusunun kabulüne, yerel mahkeme kararının kaldırılmasına davanın kabulüne karar verilmiştir.
Bölge Adliye Mahkemesi kararının feri müdahil Kurum ve davalı ...... Ve Tic. A.Ş. vekillerince temyiz edilmesi üzerine temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldıktan sonra düzenlenen raporla dosyadaki kağıtlar okundu, işin gereği düşünüldü ve aşağıdaki karar verildi.
KARAR
Dosyadaki yazılara, hükmün Dairemizce de benimsenmiş bulunan yasal ve hukuksal gerekçeleriyle dayanağı maddi delillere ve özellikle bu delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine, Bölge Adliye Mahkemesi kararında bir isabetsizlik bulunmadığından, feri müdahil Kurum ve davalı ...... Ve Tic. A.Ş. vekillerinin yerinde bulunmayan bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun olan hükmün ONANMASINA, dosyanın ilk derece Mahkemesine gönderilmesine, aşağıda yazılı temyiz harcının temyiz edenlerden davalıya yükletilmesine, 03/12/2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın