2. Hukuk Dairesi 2006/8929 E. 2006/16362 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

2. Hukuk Dairesi 2006/8929 E. 2006/16362 K. — Yargıtay Kararı

2. Hukuk Dairesi 2006/8929 Esas 2006/16362 Karar 27.11.2006
2. Hukuk Dairesi 2006/8929 E.,  2006/16362 K.

MAHKEMESİ ...1. A.H. (Aile) Mahkemesi
DAVA TÜRÜ :Boşanma

Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
1-Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davacı kadının tüm, davalı kocanın aşağıdaki bent kapsamı dışınnda kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Boşanmaya sebep olan olaylarda birbirlerine fiziksel şiddet uygulayan taraflar eşit kusurlu bulunmaktadır.Bu yön gözetilmeden davacı kadın yararına maddi ve manevi tazminat verilmesi doğru bulunmamıştır.

SONUÇ: Temyiz edilen hükmün 2. bentte gösterilen sebeple BOZULMASINA, hükmün bozma kapsamı dışında kalan bölümlerinin ONANMASINA, vekalet ücretine yönelik bölümünün ise bozma sebebine göre şimdilik incelenmesine yer olmadığına, aşağıda yazılı harcın ...e yükletilmesine, peşin harcın mahsubuna, temyiz peşin harcının yatıran ... geri verilmesine, iş bu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 27.11.2006

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın