19. Hukuk Dairesi 2012/3636 E. 2012/10174 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

19. Hukuk Dairesi 2012/3636 E. 2012/10174 K. — Yargıtay Kararı

19. Hukuk Dairesi 2012/3636 Esas 2012/10174 Karar 14.06.2012
(Kapatılan)19. Hukuk Dairesi 2012/3636 E.,  2012/10174 K.

MAHKEMESİ :Sulh Hukuk Mahkemesi

Taraflar arasındaki menfi tespit davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davacı tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
- K A R A R -
Davacı, davalıya biçer döver alım satımından dolayı borçlu olduğunu ve davalıya 2500TL bedelli bono verdiğini, ancak bono bedelini ödemesine rağmen, davalı tarafça söz konusu bononun 3220 TL olarak takibe konulduğunu belirterek, borçlu olmadığının tespitine karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili, davanın reddini istemiştir.
Mahkemece, iddia, cevap ve toplanan deliller doğrultusunda; davacının ödeme iddiasını yazılı delillerle kanıtlayamadığı, davalının tanık dinlenmesine muvafakat etmediği gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiş, hüküm davacı tarafça temyiz edilmiştir.
Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre, davacının yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, 14.06.2012 gününde oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın