18. Hukuk Dairesi 2013/1010 E. 2013/2630 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

18. Hukuk Dairesi 2013/1010 E. 2013/2630 K. — Yargıtay Kararı

18. Hukuk Dairesi 2013/1010 Esas 2013/2630 Karar 26.02.2013
(Kapatılan) 18. Hukuk Dairesi 2013/1010 E.,  2013/2630 K.

MAHKEMESİ :Sulh Hukuk Mahkemesi

Dava dilekçesinde, 26.08.2009 tarihli kat malikleri kurulu toplantısında alınan kararların iptali ve eski hale getirme istenilmiştir. Mahkemece davanın kabulüne karar verilmiş, hüküm davalı ... tarafından temyiz edilmiştir.

Y A R G I T A Y K A R A R I
Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:
Dava, 26.08.2009 günlü kat malikleri kurulunda alınan kararının iptali ile bu karar uyarınca 12 araçlık otopark haline dönüştürülen ortak yerin projesinde olduğu gibi 3 araçlık eski haline getirilmesi istemine ilişkindir.
Mahmece bozma ilamına uyulmuş ise de bozma gerekleri tam olarak yerine getirilmemiştir.
Şöyleki; dosya içerisinde bulunan bilgi ve belgelere, özellikle 26.08.2009 günlü kat malikleri kurulu kararı içeriğine göre, davalı yöneticinin bu karar uyarınca, kat maliklerinin temsilcisi sıfatı ile herhangi bir amaca tahsis edilmemiş bulunan dava konusu yerdeki toprağı kaldırarak burayı 12 araçlık otopark haline getirdiği, davanın sadece yöneticiye karşı değil, otoparkın genişletilmesine ilişkin bulunan 26.08.2009 günlü kat malikleri kurulu toplantısına katılarak olumlu oy veren kat maliklerine yöneltilmesi gerektiği bozma ilamında belirtilmiş olmasına karşın, 26.08.2009 günlü kat malikleri toplantısına vekaleten katılan ancak kat maliki olmadığı anlaşılan ..., ..., ... ve ...'nin davaya dahil edildiği, ancak bu kişiler tarafından temsil edilen kat maliklerinin ise davaya dahil edilmediği anlaşılmıştır. Davanın 26.08.2009 günlü kat malikleri kurulu toplantısına asaleten katılan ve vekaleten temsil edilip olumlu oy veren kat maliklerine yöneltilmesi ve bunların davaya dahil edilmesi gerekirken taraf teşkili sağlanmadan esas hakkında hüküm kurulması doğru görülmemiştir.
Bu itibarla yukarıda açıklanan esaslar gözönünde tutulmaksızın yazılı şekilde hüküm tesisi isabetsiz, temyiz itirazları bu nedenlerle yerinde olduğundan kabulü ile şimdilik diğer yönleri incelenmeksizin hükmün HUMK.nun 428.maddesi gereğince BOZULMASINA, temyiz peşin harcının istek halinde temyiz edene iadesine, 26.02.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın