16. Hukuk Dairesi 2011/1359 E. 2011/2028 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

16. Hukuk Dairesi 2011/1359 E. 2011/2028 K. — Yargıtay Kararı

16. Hukuk Dairesi 2011/1359 Esas 2011/2028 Karar 21.04.2011
(Kapatılan)16. Hukuk Dairesi 2011/1359 E.,  2011/2028 K.

MAHKEMESİ : ... KADASTRO MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : KADASTRO

Taraflar arasında kadastro tespitinden doğan dava sonucunda verilen hükmün Yargıtay'ca incelenmesi istenilmekle; temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldı, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okundu, GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
Kadastro sırasında temyize konu ... ada ... parsel sayılı 664.58 metrekare yüzölçümündeki taşınmaz, kazandırıcı zamanaşımı zilyetliği, irsen intikal ve taksim nedeniyle davalı H.. B.. adına tespit edilmiştir. Davacı İ.. Ç.., yasal süresi içinde, satın alma ve zilyetliğe dayalı olarak adına tespit edilen aynı ada ... parsel sayılı taşınmaza dahil olması gereken bir bölüm yerin dava konusu taşınmaz içinde tespit edildiğini öne sürerek, bu bölümün tespitinin iptali ve adına tescili istemi ile H.. B.. ve ... Köyü Tüzel Kişiliğini hasım göstermek suretiyle dava açmıştır. Yargılama sırasında davaya konu edilen yerin bir bölümünün de yolda kaldığı belirlenmiştir. Mahkemece, yapılan yargılama sonunda ... ada ... sayılı parsel hakkındaki davanın reddine, çekişmeli bu parselin tespit gibi tesciline, fen bilirkişi rapor ve krokisinde (B) ve (C) harfleri ile gösterilen bölümler yönünden mahkemenin görevsizliğine karar verilmiş; hüküm, davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosya içeriğine, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre yerinde olmayan temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, 21.04.2011 gününde oybirliği ile karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın