15. Ceza Dairesi 2014/19687 E. 2017/8081 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

15. Ceza Dairesi 2014/19687 E. 2017/8081 K. — Yargıtay Kararı

15. Ceza Dairesi 2014/19687 Esas 2017/8081 Karar 23.03.2017
15. Ceza Dairesi 2014/19687 E.,  2017/8081 K.

MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma
HÜKÜM : Her sanık hakkında ayrı ayrı beraat

Sanıkların hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçundan beraatlerine ilişkin hükümler, katılan vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü,
Katılanın eczane işlettiği, sanıklar ... ve ...'ın eczanede kalfa olarak çalıştıkları, diğer sanık ...'in ilaç mümessili olduğu, katılanın iş yerinde bulunmadığı bir zamanda ilaç mümessili olan sanığın eczaneye getirdiği 4 tane ilacın faturasız olarak eczaneye girişinin yapılarak karşılığında eczanede bulunan iki adet ilacın verildiği, kalfa olarak çalışan sanıkların bu şekilde faturasız olarak iş yerine giren ilaçları haricen satarak para kazandıklarının iddia edildiği olayda, sanık savunmaları, tanık beyanları, katılan beyanı ve dosya kapsamına göre sanıkların üzerilerine atılı şuçu işlediklerine dair mahkumiyetlerine yeter delil bulunmadığı gerekçesine dayanan mahkemenin beraat yönünde kabulünde isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre; katılan vekilinin tanıkların dinlenilmediği, mahkumiyet kararı verilmesi gerektiğine dair temyiz itirazının reddiyle, hükümlerin ONANMASINA, 23/03/2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın