12. Ceza Dairesi 2017/3341 E. 2017/10028 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

12. Ceza Dairesi 2017/3341 E. 2017/10028 K. — Yargıtay Kararı

12. Ceza Dairesi 2017/3341 Esas 2017/10028 Karar 11.12.2017
12. Ceza Dairesi 2017/3341 E.,  2017/10028 K.

Mahkemesi :Ağır Ceza Mahkemesi
Dava : Koruma tedbirleri nedeniyle tazminat
Hüküm : 2.900 TL maddi ve 300 TL manevi tazminatın
davalıdan alınarak davacıya verilmesine
Temyiz edenler : Davalı vekili ve davacı vekili

Davacının tazminat talebinin kısmen kabulüne ilişkin hüküm, davalı vekili ve davacı vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Davacı tarafça sunulan ve beraat karar tarihinden önce düzenlenmiş olan serbest meslek makbuzu üzerindeki 5.900 TL tutarındaki vekalet ücretinden, beraat karar tarihinde yürürlükte bulunan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinde belirlenen 3.000 TL tutarındaki vekalet ücretinin mahsup edilmesi suretiyle hesaplanan 2.900 TL'nin maddi tazminat olarak davacıya ödenmesine karar verilmesinde herhangi bir isabetsizlik bulunmadığından tebliğnamedeki görüşe iştirak edilmemiş, gerekçeli karar başlığında ''davacı: K.H.'' ibaresine yer verilmesi mahallinde düzeltilebilir yazım yanlışlığı olarak kabul edilmiştir.
Yapılan incelemeye, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre davalı vekili ve davacı vekilinin sair temyiz itirazlarının reddine, ancak;
Davacı lehine hükmolunan maddi tazminat miktarına serbest meslek makbuzunun düzenlenme tarihi olan 01.10.2014 tarihinden itibaren yasal faize hükmedilmiş olmasına rağmen bu tarihin dava tarihi olarak belirtilmesi suretiyle duraksamaya neden olunması,
Kanuna aykırı olup, davalı vekili ve davacı vekilinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görüldüğünden, hükmün bu nedenle 5320 sayılı Kanunun 8. maddesi gereğince halen uygulanmakta olan 1412 sayılı CMUK'un 321. maddesi uyarınca BOZULMASINA, ancak yeniden yargılamayı gerektirmeyen bu konuda, aynı Kanunun 322. maddesi gereğince karar verilmesi mümkün bulunduğundan, aynı maddenin verdiği yetkiye istinaden hükmün 1 numaralı bendindeki ''dava tarihi'' ibaresinin çıkarılarak yerine ''serbest meslek makbuzunun düzenlenme tarihi'' ibaresinin yazılması suretiyle sair yönleri usul ve yasaya uygun bulunan hükmün DÜZELTİLEREK ONANMASINA, 11.12.2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın