12. Ceza Dairesi 2014/20497 E. 2015/12332 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

12. Ceza Dairesi 2014/20497 E. 2015/12332 K. — Yargıtay Kararı

12. Ceza Dairesi 2014/20497 Esas 2015/12332 Karar 02.07.2015
12. Ceza Dairesi 2014/20497 E.,  2015/12332 K.

Mahkemesi : Sulh Ceza Mahkemesi
Suç : Taksirle yaralama

Taksirle yaralama suçundan sanığın beraatine ilişkin hüküm, katılan vekili ve mahalli Cumhuriyet savcısı tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Olay günü, gündüz saat 17.30 sıralarında, sanığın idaresindeki otomobil ile meskun mahalde, iki yönlü, genişliği 4,5 metre olan köy yolunda seyir halindeyken, seyir istikametine göre sağ taraftaki hafif iniş eğimli tali yoldan koşarak gelip aniden yola giren 8 yaşındaki yaya katılana çarpması sonucu, katılanın vücudunda orta 2. derecede kemik kırığı meydana gelecek şekilde yaralandığı olayda, sanığın hızına ilişkin bir tespit bulunmadığı, keşif sonrası düzenlenen trafik bilirkişi raporu ile katılanın tam kusurlu olduğunun belirtildiği, dosya kapsamı ve oluşa göre raporun karar verilmesi için yeterli görüldüğü anlaşılmakla tebliğnamedeki bozma düşüncesine iştirak edilmemiştir.
Yapılan yargılama sonunda, yüklenen suç açısından failin kusurunun bulunmadığı gerekçesi gösterilerek mahkemece kabul ve takdir kılınmış olduğundan, katılan vekilinin ve mahalli Cumhuriyet savcısının sanığın kusurlu olduğuna, eksik inceleme ile beraat kararı verildiğine ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, beraate ilişkin hükmün isteme aykırı olarak ONANMASINA, 02.07.2015 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın