9. Daire 2024/5268 E. 2024/6321 K. — Danıştay Kararı :: Hukuk Asistan
Danıştay Kararı

9. Daire 2024/5268 E. 2024/6321 K. — Danıştay Kararı

9. Daire 2024/5268 Esas 2024/6321 Karar 14.11.2024
Danıştay 9. Daire Başkanlığı 2024/5268 E.,  2024/6321 K.

T.C.
D A N I Ş T A Y
DOKUZUNCU DAİRE
Esas No : 2024/5268
Karar No : 2024/6321

TEMYİZ EDEN (DAVALI) : ... Defterdarlığı-...
VEKİLİ : Av. ...

KARŞI TARAF (DAVACI) : ... Hafriyat Taahhüt Otomotiv Petrol Nakliyat Gıda Turizm Tic. San. Ltd. Şti.
VEKİLİ : Av. ...

İSTEMİN KONUSU :Davacı şirket adına, Seyhan Vergi Dairesi Müdürlüğünün ... vergi kimlik numaralı ... İnşaat ve İnşaat Malz. Nak. San. Tic. A.Ş. ile Ziyapaşa Vergi Dairesi Müdürlüğünün ... vergi kimlik numaralı mükellefi ... Hurda İnş. Ve Tic. Ltd. Şti.'den aldığı faturaların sahte olduğundan bahisle düzenlenen vergi inceleme raporuna dayanılarak 2018/Nisan dönemine ilişkin olarak re'sen tarh edilen katma değer vergisi ile kesilen bir kat vergi ziyaı cezasının kaldırılması istemiyle açılan davayı; cezalı tarhiyatın ... Çelik İnş. Malz. Nak. San. Tic. A.Ş.'den alınan faturalara isabet eden kısmı yönünden kabul eden, ... Hurda İnş. Tic. Ltd. Şti.'den alınan faturalara isabet eden kısmı yönünden reddeden ... Vergi Mahkemesinin ... tarih ve E:..., K:... sayılı kararına karşı davalı idarece yapılan istinaf başvurusunu reddeden, davacı istinaf başvurusunu ise ... Hurda İnşaat Tic. Ltd. Şti.'nden ilgili dönemde fatura alınmamış olunduğu anlaşıldığından kabul ederek, Mahkeme kararının redde ilişkin kısmının kaldırılmasına, anılan kısım yönünden davanın kabulüne karar veren ... Bölge İdare Mahkemesi ... Vergi Dava Dairesinin ... tarih ve E:..., K:... sayılı kararının temyizen incelenerek bozulması istenilmektedir.

TEMYİZ EDENİN İDDİALARI: ... Çelik İnş. Malz. Nak. San. Tic. A.Ş. hakkında düzenlenen vergi tekniği raporunda belirtilen tespitlerle kullanılan faturaların sahte olduğunun ortaya konulduğu iddiasıyla kararın bozulması istenilmektedir.

KARŞI TARAFIN SAVUNMASI: Savunma verilmemiştir.

DANIŞTAY TETKİK HÂKİMİ ...'NİN DÜŞÜNCESİ: Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülmektedir.

TÜRK MİLLETİ ADINA
Karar veren Danıştay Dokuzuncu Dairesince, Tetkik Hâkiminin açıklamaları dinlendikten ve dosyadaki belgeler incelendikten sonra gereği görüşüldü:
İleri sürülen iddialar temyize konu Bölge İdare Mahkemesi kararının bozulmasını sağlayacak durumda bulunmadığından, temyiz isteminin reddine ve kararın onanmasına, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 50. maddesi uyarınca, kararın taraflara tebliğini ve bir örneğinin de ... Bölge İdare Mahkemesi ... Vergi Dava Dairesine gönderilmesini teminen dosyanın ... Vergi Mahkemesine gönderilmesine, 14/11/2024 tarihinde kesin olarak oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Danıştay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın