9. Hukuk Dairesi 2013/3571 E. 2014/36729 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

9. Hukuk Dairesi 2013/3571 E. 2014/36729 K. — Yargıtay Kararı

9. Hukuk Dairesi 2013/3571 Esas 2014/36729 Karar 03.12.2014
9. Hukuk Dairesi 2013/3571 E.,  2014/36729 K.

MAHKEMESİ : ADANA 6. İŞ MAHKEMESİ TARİHİ : 18/12/2012 NUMARASI : 2012/650-2012/210

DAVA :Davacı, fazla mesai ücreti alacağının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir. Yerel mahkeme, isteği kısmen hüküm altına almıştır. Hüküm süresi içinde davalı avukatı tarafından temyiz edilmiş olmakla, dava dosyası için Tetkik Hakimi

Y A R G I T A Y K A R A R I A) Davacı İsteminin Özeti: Davacı, ödenmediği iddiasıyla fazla çalışma ücretli alacaklarının ödetilmesine karar verilmesini istemiştir. B) Davalı Cevabının Özeti: Davalı, davanın reddine karar verilmesini istemiştir. C) Yerel Mahkeme Kararının Özeti: Mahkemece, toplanan kanıtlara ve bilirkişi raporuna dayanılarak isteğin kısmen kabulüne karar verilmiştir. D) Temyiz: Kararı davalı avukatı temyiz etmiştir. E) Gerekçe: Davalı tarafça cevap dilekçesinde tanık deliline dayanılarak tanıkların isimleri belirtilmesine rağmen Mahkemece, dosyadaki belgeler ve davacı tanık beyanları gerekçe gösterilerek davalının tanık dinletme talebi reddedilmiş ise de; bu husus hukuki dinlenme ve adil yargılanma hakkının ihlali niteliğinde olduğundan davalı tanıkları dinlendikten sonra tüm deliller birlikte değerlendirilerek sonucuna göre karar verilmesi gerekirken eksik araştırma ile yazılı şekilde karar verilmesi hatalı olup bozmayı gerektirmiştir. SONUÇ: Temyiz olunan kararın yukarıda yazılı sebeplerden BOZULMASINA, peşin alınan temyiz harcının istek halinde ilgiliye iadesine, 03.12.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın