9. Ceza Dairesi 2012/238 E. 2013/7007 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

9. Ceza Dairesi 2012/238 E. 2013/7007 K. — Yargıtay Kararı

9. Ceza Dairesi 2012/238 Esas 2013/7007 Karar 06.05.2013
9. Ceza Dairesi 2012/238 E.,  2013/7007 K.

Mahkemesi :Ağır Ceza Mahkemesi Suç : Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme, patlayıcı madde bulundurma, mala zarar verme, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, kasten yaralama Hüküm : Beraat

Dosya incelenerek gereği düşünüldü: Sanığa ait mukayese amaçlı fotoğraf ve görüntülerin TÜBİTAK veya TRT gibi uzman kuruluşlara gönderilip inceleme yaptırılarak, olay tarihinde ve eylemden önce olay yeri keşfinin yapıldığı iddia edilen 08.03.2006 tarihli kamera görüntülerindeki şahsın sanık olup olmadığının şüpheye yer bırakmayacak biçimde tespit ettirilmesinden ve ayrıca 02.04.2006 tarihli tutanakta kimlik bilgileri ayrıntılı olarak belirtilen ... ... isimli şahıs ile ilgili olarak yapılan soruşturmanın akıbetinin araştırılmasından sonra tüm delillerin birlikte değerlendirilmesi suretiyle bankaya bırakılan patlayıcı madde nedeniyle bir kişinin yaralanmasına neden olma eyleminin öldürmeye teşebbüs suçunu oluşturacağı da nazara alınarak yüklenen suçların sübut ve vasfının buna göre takdir ve tayini gerektiği gözetilmeden eksik soruşturma ile sanığın beraatine karar verilmesi, Kanuna aykırı, Cumhuriyet savcısının temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan, hükmün bu sebepten dolayı BOZULMASINA, 06.05.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın