8. Ceza Dairesi 2019/5730 E. 2022/4064 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

8. Ceza Dairesi 2019/5730 E. 2022/4064 K. — Yargıtay Kararı

8. Ceza Dairesi 2019/5730 Esas 2022/4064 Karar 09.03.2022
8. Ceza Dairesi 2019/5730 E.,  2022/4064 K.

MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi

Gereği görüşülüp düşünüldü:
Mağdurun dilekçesinin şikayetten vazgeçmeye ilişkin olduğu görülerek yapılan incelemede;
Sanık ..., yargılama boyunca alınan istikrarlı savunmasında, müşteki ...'ten alacağının 5.000TL olduğunu belirttiği, müştekinin soruşturma aşamasında 1.500TL borcu olduğunu ifade etmesine rağmen, hükümden sonra mahkemeye sunduğu 21.07.2014 tarihli dilekçede asıl borcunun 5.000TL olduğunu kabul ettiği; ayrıca sanıkların mağdura yönelik hürriyetinden yoksun kılma eylemlerinin dışında, alacağın tahsili amacıyla kasten yaralama suçunu işledikleri anlaşılmakla, mahkemenin kabul ve uygulamasında isabetsizlik görülmediğinden tebliğnamedeki bozma düşüncesine iştirak edilmemiştir.
Yapılan yargılamaya, dosya içeriğine, toplanıp karar yerinde gösterilen ve değerlendirilen delillere, oluşa ve mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, suçların oluşumuna ve niteliğine uygun kabul ve uygulamasına, hukuka uygun, yasal ve yeterli olarak açıklanan gerekçeye göre, sanık ...'ün suç işleme kastı bulunmadığına yönelik, sanık ...'nın suçların sübutuna, usul ve yasaya aykırı karar verildiğine yönelik, sanık ...'in hukuka aykırı karar verildiğine yönelik yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükümlerin ONANMASINA, 09.03.2022 gününde oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın