8. Ceza Dairesi 2017/8313 E. 2018/533 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

8. Ceza Dairesi 2017/8313 E. 2018/533 K. — Yargıtay Kararı

8. Ceza Dairesi 2017/8313 Esas 2018/533 Karar 17.01.2018
8. Ceza Dairesi 2017/8313 E.,  2018/533 K.

MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme
HÜKÜM : Beraat

Gereği görüşülüp düşünüldü:
Katılanın olay tarihinden 5 yıl sonraki şikayetiyle başlayan soruşturmada, dosya kapsamına göre sanıkların bir kaç gün yanlarında çalışan Yunus isimli şahsın bulunmasına yönelik polisle işbirliği yaptıklarına dair mümzi tanık ...'ın beyanı, faili meçhul kaldığı anlaşılan cinsel istismar dosyasının onaylı suretinin getirtilmiş bulunması karşısında katılanın telefonuna ait iletişim tespit kayıtları sanıklar yönünden yürütülen kovuşturmaya katkısı bulunmayacağı anlaşılmakla; eksik araştırmaya yönelik tebliğnamedeki bozma düşüncesine iştirak edilmemiştir.
Mahkemece kanıtlar değerlendirilip gerektirici nedenleri açıklanmak suretiyle verilen beraat kararları usul ve yasaya uygun bulunduğundan, katılan ve vekilinin suçun sübutuna yönelik yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle, hükümlerin ONANMASINA, 17.01.2018 günü oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın