8. Ceza Dairesi 2013/19170 E. 2014/17724 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

8. Ceza Dairesi 2013/19170 E. 2014/17724 K. — Yargıtay Kararı

8. Ceza Dairesi 2013/19170 Esas 2014/17724 Karar 07.07.2014
8. Ceza Dairesi 2013/19170 E.,  2014/17724 K.

MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi SUÇ : Hakkı olmayan yere tecavüz HÜKÜM : Hükümlülük ve beraat

Gereği görüşülüp düşünüldü:

Tapu kayıtlarına göre suça konu meraların Hazine adına kayıtlı olması itibariyle Hazinenin suçtan zarar gördüğü gözetilerek 11.01.2013 tarihli celsede katılma talebinin reddine dair verilen karar kaldırılarak, Hazinenin açılan davaya katılma ve hükmü temyiz etme hakkı bulunduğunun kabulüyle yapılan incelemede;

Yapılan yargılamaya, dosya içeriğine, toplanıp karar yerinde gösterilen ve değerlendirilen delillere, oluşa ve mahkemenin soruşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, suçun oluşumuna ve niteliğine uygun kabul ve uygulamasına, hukuka uygun, yasal ve yeterli olarak açıklanan gerekçeye göre sanık, hakkındaki mahkumiyet hükmü ile gerektirici nedenleri açıklanmak suretiyle sanık hakkındaki beraat kararı usul ve yasaya uygun bulunduğundan Hazine vekilinin temyiz itirazları ile sanığın, suçun unsurlarının oluşmadığına, eksik araştırmaya, tayin olunan cezanın fazla olduğuna, erteleme kararı verilmemesine, hükmün açıklanmasının geri bırakılmamasına, yönelik temyiz itirazları yerinde görülmediğinden reddiyle hükümlerin (ONANMASINA), 07.07.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın