6. Ceza Dairesi 2011/5901 E. 2011/45357 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

6. Ceza Dairesi 2011/5901 E. 2011/45357 K. — Yargıtay Kararı

6. Ceza Dairesi 2011/5901 Esas 2011/45357 Karar 16.11.2011
6. Ceza Dairesi 2011/5901 E.,  2011/45357 K.

MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇLAR : Yağma, 6136 sayılı Yasaya muhalefet
HÜKÜM : Mahkumiyet

Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:

Olay gecesi katılan ...'nin iş yerinin ışıklarını kestikten sonra zorla iş yerine girerek, adı geçen katılan ile birlikte mağdurlar ... ve ...'nin el, ayak , göz ve ağzını bağlayıp, bir süre alıkoyarak yağmalayan ve olay yerinden ayrılırken gaz sıkan sanıklar hakkında, yağma suçunun yanı sıra,her bir mağdura yönelik olarak özgürlüğü kısıtlama suçu ile katılanın cüzdanından yağmaladıkları kredi kartının şifresini silah tehdidi ile öğrenerek para çekme şeklinde gerçekleşen kredi kartının kötüye kullanılması eylemiyle ilgili olarak zamanaşımı içerisinde yerinde işlem yapılması olanaklı görülmüştür.

Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan elverişli kanıtlara, gerekçeye ve Hakimler Kurulunun takdirine göre sanıklar ..., ... ve ... savunmanları'nın temyiz itirazları yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün istem gibi ONANMASINA, 16.11.2011 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

...

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın