Yargıtay Kararı

6. Ceza Dairesi 2006/10527 E. 2010/3626 K. — Yargıtay Kararı

6. Ceza Dairesi 2006/10527 Esas 2010/3626 Karar 01.04.2010
6. Ceza Dairesi 2006/10527 E.,  2010/3626 K.

MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi SUÇ : Hırsızlık HÜKÜM : Mahkumiyet

Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:

Sanığın gündüz vakti yakınanın ikamet ettiği binanın girişindeki fındık çuvalını bina kapısının açık olmasından faydalanarak çaldığının anlaşılması karşısında; eylemin 765 sayılı TCK’nun 491/4. maddesindeki suçu oluşturduğu gözetilmeden yazılı şekilde karar verilmesi, tekerrüre esas cezanın aynı neviden olan dolandırıcılık suçu olduğu düşünülmeden, 765 sayılı Yasanın 81. maddesinin ikinci fıkrası yerine, birinci fıkrası ile uygulama yapılması ve bu bağlamda 522/son. maddesinin dikkate alınmaması suretiyle eksik ceza tayini, karşı temyiz bulunmadığından, bozma nedeni yapılmamıştır.

Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan elverişli kanıtlara, gerekçeye ve Hakimin takdirine göre sanık ...’ın temyiz itirazları yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle eleştiri dışında usul ve kanuna uygun bulunan hükmün isteme aykırı olarak ONANMASINA, 01.04.2010 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın