Yargıtay Kararı

4. Ceza Dairesi 2012/8900 E. 2012/28077 K. — Yargıtay Kararı

4. Ceza Dairesi 2012/8900 Esas 2012/28077 Karar 27.11.2012
4. Ceza Dairesi 2012/8900 E.,  2012/28077 K.

MAHKEMESİ :Sulh Ceza Mahkemesi SUÇ : Tehdit HÜKÜM : Beraat

Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü: Temyiz isteğinin reddi nedenleri bulunmadığından işin esasına geçildi. Vicdani kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar, belgeler, gerekçe içeriğine göre ve iddianamede sanığa yükletilen "..." isimli internet adresinde yazar olan "..." kod adlı kişi ile "..." rumuzuyla yaptığı özel görüşmede katılanı öldürmeyi düşündüğünü söyleme eyleminde yoklukta tehdit suçunun "iletme" öğesinin oluşmadığı kabul edilerek yapılan incelemede: Eyleme ve yükletilen suça yönelik katılan ... vekilinin temyiz iddiaları yerinde görülmediğinden tebliğnameye uygun olarak, TEMYİZ DAVASININ ESASTAN REDDİYLE HÜKMÜN ONANMASINA, 27/11/2012 tarihinde oyçokluğuyla karar verildi.

KARŞI OY: Sanığın, internette yazışmalı sohbet sırasında katılanı öldürmeye yönelik düşünce ve planlarını arkadaşına anlattığı, bu yazışmaların daha sonra www.malatya.pol.tr adresine ihbar edildiği, ihbar üzerine konuyu araştıran polislere verdiği savunmasında da katılana yönelik öldürmeye yönelik hazırlıklarını itiraf ettiği, katılanın olaydan haberdar olması üzerine şikayetçi olduğunu beyan etmiş olması karşısında; iletme unsurunun oluştuğu ve TCK'nın 106/1. maddesiyle sanığın cezalandırılması düşüncesiyle çoğunluk görüşüne katılmamaktayım.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın