3. Hukuk Dairesi 2011/2672 E. 2011/2965 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

3. Hukuk Dairesi 2011/2672 E. 2011/2965 K. — Yargıtay Kararı

3. Hukuk Dairesi 2011/2672 Esas 2011/2965 Karar 01.03.2011
3. Hukuk Dairesi 2011/2672 E.,  2011/2965 K.

MAHKEMESİ :SULH HUKUK MAHKEMESİ

Dava dilekçesinde 6.986,00 TL itirazın iptali %40 icra inkar tazminatının faiz ve masraflarla birlikte davalı taraftan tahsili istenilmiştir. Mahkemece davanın kısmen kabulü cihetine gidilmiş, hüküm davalı vekili tarafından temyiz edilmiştir.

Y A R G I T A Y K A R A R I
Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü.
Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre, sair temyiz itirazları yerinde değildir.
Ancak, dava yargılamayı gerektirmekte olup, icra inkar tazminatı talebinin reddine karar verilmesi gerekirken, hükmedilen alacağın %40'ı oranında icra inkar tazminatına hükmedilmiş olması ... değil ise de bu hususun düzeltilmesi yeniden yargılamayı gerektirmediğinden bu yöne ilişen temyiz itirazlarının kabulü ile 1.fıkrasındaki "1.073 TL %40 icra inkar tazminatının davalıdan alınarak davacıya verilmesine " ifadesi çıkartılarak yerine "Dava yargılamayı gerektirdiğinden icra inkar tazminatı talebinin reddine" ifadesi yazılması suretiyle hükmün düzeltilmesine ve düzeltilmiş bu şekliyle ONANMASINA, 123,40 TL bakiye temyiz harcının temyiz edene yükletilmesine, 01.03.2011 tarihinde oybirliği ile karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın