3. Ceza Dairesi 2015/23811 E. 2016/2234 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

3. Ceza Dairesi 2015/23811 E. 2016/2234 K. — Yargıtay Kararı

3. Ceza Dairesi 2015/23811 Esas 2016/2234 Karar 29.01.2016
3. Ceza Dairesi 2015/23811 E.,  2016/2234 K.

MAHKEMESİ :Sulh Ceza Mahkemesi
HÜKÜM : Sanığın mahkumiyetine dair

Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunarak;
Gereği görüşülüp düşünüldü;
Her ne kadar sanık hakkında mağdur ...'e yönelik hakaret ve tehdit suçlarından da kamu davası açılmış ise de bu suçlar yönünden kurulmuş bir hüküm bulunmadığı görülmekle, zamanaşımı süresi içinde karar verilmesi mümkün görülmüştür.
Sanık ...'un kasten yaralama fiilini, suç tarihinde resmi nikahlı eşi olan ...'a karşı bıçakla işlemesi karşısında, TCK'nin 86/3. maddesindeki nitelikli hallerden birden fazlasının ihlal edilmesi nedeniyle, temel cezanın alt sınırdan uzaklaşarak belirlenmesi gerektiğinin gözetilmemesi, aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanan ve karar yerinde açıklanan delillere, mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, gösterilen gerekçeye ve uygulamaya göre sanığın yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 29/01/2016 gününde oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın