2. Hukuk Dairesi 2007/3837 E. 2007/4679 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

2. Hukuk Dairesi 2007/3837 E. 2007/4679 K. — Yargıtay Kararı

2. Hukuk Dairesi 2007/3837 Esas 2007/4679 Karar 22.03.2007
2. Hukuk Dairesi 2007/3837 E.,  2007/4679 K.

MAHKEMESİ :Aile Mahkemesi DAVA TÜRÜ :Evlilik Birliğine Hakimin Müdahalesi

Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.

1-Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davalının aşağıdaki bent kapsamı dışıhnda kalan temyiz itirazları yersizdir. 2-Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 45/1. maddesi gereğince ancak derdest davalar birleştirilir. Mahkemece işin esası hakkında karar verilip, işten el çekilmesine rağmen aynı konuda birleştirme kararı verilmesi usul ve yasaya aykırı ise de; bu yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılamayı gerektirmediğinden hükmün bu yönden düzeltilerek onanması gerekmiştir. (HUMK.mad.438/7)

SONUÇ:Temyiz edilen hükmün 2.bentte gösterilen nedenlerle gerekçeli kararın hüküm fıkrasının 4. ve 5. bentlerinin hüküm fıkrasından çıkarılmasına, hükmün düzeltilmiş bu şekliyle, sair temyiz itirazlarının 1. bentte gösterilen nedenlerle ONANMASINA, istek halinde temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, iş bu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 22.03.2007

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın