2. Ceza Dairesi 2023/11761 E. 2023/4823 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

2. Ceza Dairesi 2023/11761 E. 2023/4823 K. — Yargıtay Kararı

2. Ceza Dairesi 2023/11761 Esas 2023/4823 Karar 25.09.2023
2. Ceza Dairesi 2023/11761 E.,  2023/4823 K.

...

...
MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SAYISI : 2021/386 E., 2022/262 K.
...
SUÇLAR : Hırsızlık, iş yeri dokunulmazlığının ihlâli, mala zarar verme
HÜKÜMLER : Mahkûmiyet
...
TEBLİĞNAME GÖRÜŞÜ : Onama, bozma

... 1. Asliye Ceza Mahkemesinin, 04.04.2022 tarihli ve 2021/386 Esas, 2022/262 Karar sayılı kararının temyizi üzerine yapılan ön inceleme neticesinde;
Sanık hakkındaki kamu davasının niteliğine ve hükmün mahiyetine göre, suçtan doğrudan zarar gören kurum Millî Eğitim Bakanlığı olup, ... İl Millî Eğitim Müdürlüğünün doğrudan davaya katılma hakkının bulunmadığı nazara alındığında; katılan sıfatını alabilecek şekilde zarar gören ve davaya katılma hakkı bulunan Millî Eğitim Bakanlığının, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 260/1. maddesi uyarınca yasa yollarına başvurma hakkının bulunduğu, katılan sıfatını alabilecek şekilde suçtan doğrudan zarar gören kuruma kovuşturma evresinde yöntemine uygun şekilde aynı Kanun'un 234/1-b-1. maddesi uyarınca duruşma gününü bildiren tebligatın yapılmadığı, bu nedenle suçtan zarar gören kurumun sanıklar hakkında açılan davadan usulüne uygun olarak haberdar edilmediği ve davaya katılabilmesi için olanak tanınmadığı gibi hükmü temyiz eden ... İl Millî Eğitim Müdürlüğü vekilinin de Millî Eğitim Bakanlığını temsile yetkisinin olup olmadığına ilişkin belgenin UYAP'ta ve fiziki dosyada bulunmadığının anlaşılması karşısında; ... İl Millî Eğitim Müdürlüğü vekilinin Millî Eğitim Bakanlığını temsile yetkisinin olup olmadığına ilişkin belgenin dosyasına eklenmesi, ... İl Millî Eğitim Müdürlüğü vekilinin Millî Eğitim Bakanlığını temsile yetkisinin olmaması halinde ise, yasa yollarına başvurma hakkı bulunan ve yokluğunda hüküm verilen suçtan zarar gören kuruma hükümlerin tebliğinin gerekmesi nedeniyle, gerekçeli kararın Millî Eğitim Bakanlığına usulüne uygun olarak tebliğ edilmesi, tebligat belgesi ve hükümleri temyiz etmesi halinde temyiz dilekçesi eklenerek ve bu durumda ileri sürülen yeni temyiz istemi hakkında ek tebliğname düzenlenmesinden sonra dava dosyasının, geri gönderilmek kaydıyla, Mahkemesine gönderilmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına TEVDİİNE, 25.09.2023 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.

...

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın