2. Ceza Dairesi 2012/11826 E. 2012/47897 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

2. Ceza Dairesi 2012/11826 E. 2012/47897 K. — Yargıtay Kararı

2. Ceza Dairesi 2012/11826 Esas 2012/47897 Karar 10.12.2012
2. Ceza Dairesi 2012/11826 E.,  2012/47897 K.

Tebliğname No : 6 - 2009/263754 MAHKEMESİ : Gaziantep 1. Çocuk Mahkemesi TARİHİ : 28/05/2009 NUMARASI : 2009/138 (E) ve 2009/631 (K) SUÇ : Hırsızlık

Dosya incelenerek gereği düşünüldü; Dosya içeriğine göre diğer temyiz itirazları yerinde görülmemiştir.Ancak; Tanık H.. T..'in soruşturma evresinde”İran pasajı önünde iken suça sürüklenen çocuğun kot pantolanlar ile Mehmet Emin'in dükkanından dışarı çıktığını, M. E.'ye haber verdiğini,şahsı ileride yakaladıklarını,21 tane kot pantolonu elinden aldıklarını,bu arada polisin geldiğini” beyan etmesine karşın kovuşturma evresinde “suça sürüklenen çocuğun,şikayetçinin dükkanından hırsızlık yaptığını,pantolanları poşetin içine koyarken gördüğünü daha sonra polise haber verdiklerini ve suça sürüklenen çocuğun yakalandığını” beyan etmesi,mağdurun soruşturma evresinde “ suça sürüklenen çocuğun işyerindeki raftan 21 adet erkek kotunu alarak dışarı çıktığını gören H.'in,suça sürüklenen çocuğun kucağında kotları görünce şüphelenerek kendisini çağırdığını raflarda eksik bir şey var mı dediğini,kendisinin de dükkana baktığında kotların eksik olduğunu söylediğini,bu arada devriye görevi yapan polis memurlarının geldiğini,tutanak tuttuklarını,21 adet kotu kendisine verdiklerini” kovuşturma evresinde ise “işyerinde bulunmadığı sırada suça sürüklenen çocuğun raflardan 21 adet pantolonu çaldığını komşularının gördüğünü,polise haber verdiklerini,polisin 5-10 dakika sonra sanığı yakaladığını” bildirmesi,29.05.2008 tarihli tutanakta suça sürüklenen çocuk nasıl yakalandığına ilişkin bilginin bulunmaması karşısında, mağdur M.. B..,tanık H.. T.. ve 29.05.2008 tarihli tutanağı düzenleyen polis memurları R. U. ile M. S. B. dinlenip ayrıntılı beyanları alınarak suça sürüklenen çocuğun nerede ve ne şekilde yakalandığı eyleminin teşebbüs aşamasında kalıp kalmadığı tartışılarak hukuki durumunun buna göre diğerlendirilmesi gerekirken eksik inceleme ile yazılı şekilde karar verilmesi, Bozmayı gerektirmiş,suça sürüklenen çocuk müdafiinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan,hükmün bu sebepten dolayı istem gibi BOZULMASINA, 10/12/2012 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın