17. Ceza Dairesi 2015/274 E. 2015/1145 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

17. Ceza Dairesi 2015/274 E. 2015/1145 K. — Yargıtay Kararı

17. Ceza Dairesi 2015/274 Esas 2015/1145 Karar 21.04.2015
17. Ceza Dairesi 2015/274 E.,  2015/1145 K.

MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet

Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle incelenerek, gereği görüşülüp düşünüldü:
Tanık polis memuru ...'in 05.04.2006 tarihli oturumdaki beyanında "başka olaylar nedeniyle de tanıdığı sanığı, suça konu otomobil içerisinde 4 kişi ile beraber gördüğünü, dur ikazında bulunduklarını ancak, sanığın sevk ve idaresindeki aracın durmayarak başka bir araca çarparak kaçıp gittiğini'' belirtmiş olması ve olay yeri inceleme tutanağında, aracın teyp kısmının boş olduğunun belirtilmiş olması karşısında; sanığın kendisinin takipte olması nedeniyle kaçabilmek maksadıyla aracı terk vaziyette bıraktığı, bu doğrultuda TCK 146.maddesinde düzenlendiği şekilde suçun malı geçici süre için kullanmak maksadıyla işlenmiş olmadığı gözetilmeden yazılı şekilde hüküm kurulması, aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre, sanık ... müdafiinin temyiz nedenleri yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, eleştiri dışında usul ve yasaya uygun bulunan hükmün, tebliğnameye aykırı olarak ONANMASINA, 21.04.2015 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın