15. Ceza Dairesi 2015/12481 E. 2018/5871 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

15. Ceza Dairesi 2015/12481 E. 2018/5871 K. — Yargıtay Kararı

15. Ceza Dairesi 2015/12481 Esas 2018/5871 Karar 24.09.2018
15. Ceza Dairesi 2015/12481 E.,  2018/5871 K.

MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma
HÜKÜM : Beraat

Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçundan sanıkların beraatine ilişkin hükümler, katılan vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Sanıkların, hurdacılık ile uğraşan katılanın yanında işçi olarak çalıştıkları, katılanın mermer şantiyesinden hurdaya ayrılmış iş makineleri aldığı, sanıkların, katılanın satın almış olduğu bu hurdaları parçaladıktan sonra, değerli olan kısımlarını tanık ...’e sattıkları ve bedelini mal edindikleri, bu şekilde sanıkların hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçunu işledikleri iddia edilmiş ise de; sanıkların savunmaları, katılan beyanları, tanık anlatımları ve dosya kapsamına göre; sanıkların üzerine atılı suçu işlediklerinin sabit olmadığı gerekçesine dayanan mahkemenin kabulünde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılama sonunda, sanıkların üzerine atılı suçu işlediklerinin sabit olmadığı gerekçe gösterilerek mahkemece kabul ve takdir kılınmış olduğundan, katılan vekilinin, herhangi bir nedene dayanmayan temyiz itirazlarının reddiyle hükümlerin ONANMASINA, 24/09/2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın