15. Ceza Dairesi 2012/9159 E. 2012/43137 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

15. Ceza Dairesi 2012/9159 E. 2012/43137 K. — Yargıtay Kararı

15. Ceza Dairesi 2012/9159 Esas 2012/43137 Karar 10.10.2012
(Kapatılan)15. Ceza Dairesi 2012/9159 E.,  2012/43137 K.

MAHKEMESİ :Çocuk Mahkemesi
SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK : ...
SUÇ : Mala zarar verme
HÜKÜM : Beraat
Dosya incelenerek gereği düşünüldü;
Katılan idare vekilinin temyizinin mala zarar verme suçuna yönelik olduğu kabul edilerek yapılan incelemede;
Mala zarar Verme suçu başkasının mülkiyetinde bulunan taşınır veya taşınmaz malın kısmen veya tamamen yıkılması, tahrip edilmesi, yok edilmesi, bozulması kullanılamaz hâle getirilmesi veya kirletilmesiyle oluşur.Bu bakımdan,söz konusu suç,seçimlik hareketli bir suçtur.Yıkma,yalnızca taşınmazlar için söz konusudur.Taşınmazın önceki kullanış biçimine uygun olarak bir daha kullanılamaz duruma getirilmesini ifade eder.Yok etme, suça konu şeyin maddî varlığını ortadan kaldırmaktır.Bozma,suça konu şeyin, amacına uygun olarak kullanılması olanağını ortadan kaldırmaktır.Kirletme, başkasının binasının duvarına yazı yazmak, resim yapmak, afiş ve ilân yapıştırmak şeklinde gerçekleştirilmektedir.
Somut olayda;23.10.2009 tarihli olay tutanaklarında,suça sürüklenen çocuğun idaresindeki aracın polis ekipleri tarafından durdurulmaya çalışıldığı,ancak suça sürüklenen çocuğun dur ihtarlarına rağmen durmayarak kaçmaya başladığı,polis ekip aracınında yolu keserek suça sürüklenen çocuğun idaresindeki aracı durdurmaya çalıştığı suça sürüklenen çocuğun durmayarak polis ekip aracına çarparak araca zarar verdiğinin belirtilmesi karşısında; gerçeğin kuşkuya mahal bırakmaksızın tespiti açısından;tutanağı düzenleyen ve araç içerisindeki polis memurlarının dinlenerek karar verilmesi gerekirken suça sürüklenen çocuğun beyanına dayanılarak eksik inceleme sonucu yazılı şekilde suça sürüklenen çocuğun beraatine karar verilmesi,
Bozmayı gerektirmiş, temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebepten dolayı 5320 Sayılı Yasanın 8/1. maddesi gereğince uygulanması gereken 1412 Sayılı CMUK. nun 321. maddesi uyarınca BOZULMASINA 10.10.2012 gününde oybirliği ile karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın