13. Ceza Dairesi 2013/11328 E. 2014/9515 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

13. Ceza Dairesi 2013/11328 E. 2014/9515 K. — Yargıtay Kararı

13. Ceza Dairesi 2013/11328 Esas 2014/9515 Karar 17.03.2014
13. Ceza Dairesi 2013/11328 E.,  2014/9515 K.

MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık, işyeri dokunulmazlığının ihlali
HÜKÜM : Mahkumiyet

Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle dosya incelenerek, gereği düşünüldü:
Sanığa ait nüfus ve adli sicil kayıtları denetime olanak sağlayacak şekilde dosya içerisinde bulundurulmamış ise de, UYAP sisteminden ulaşılan nüfus ve adli sicil kaydındaki bilgilerin, iddianame, sorgu ve gerekçeli karardaki bilgilerle aynı olduğu ve çelişkinin bulunmadığı anlaşılmakla; belirtilen eksiklik sonuca etkili görülmediğinden; işyeri dokunulmazlığını ihlal etme suçunun birden fazla kişi tarafından birlikte işlendiğinin anlaşılması karşısında, sanık hakkında TCK'nın 119/1-c maddesi gereğince uygulama yapılması gerektiğinin gözetilmemesi, aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre sanık ...'un temyiz itirazları yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün tebliğnameye uygun olarak ONANMASINA, 17.03.2014 tarihinde oybirliği ile karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın