12. Ceza Dairesi 2017/2768 E. 2018/462 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

12. Ceza Dairesi 2017/2768 E. 2018/462 K. — Yargıtay Kararı

12. Ceza Dairesi 2017/2768 Esas 2018/462 Karar 16.01.2018
12. Ceza Dairesi 2017/2768 E.,  2018/462 K.

Mahkemesi :Çocuk Mahkemesi
Suç : Taksirle Öldürme
Hüküm : TCK'nın 85/1, 31/3. maddeleri gereğince mahkûmiyet

Taksirle öldürme suçundan suça sürüklenen çocuğun mahkumiyetine ilişkin hüküm, suça sürüklenen çocuk müdafii ve katılanlar vekili tarafından temyiz edilmekle dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Bozma ilamına uyularak yapılan yargılamaya toplanıp karar yerinde gösterilen delillere mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, suça sürüklenen çocuk müdafinin takdiri indirim hükümleri ile erteleme, paraya çevirme ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması hükümlerinin uygulanmamasının bozma sebebi olduğuna, öncelikle beraat kararı verilmesi, bu mümkün değilse lehe olan hükümlerin uygulanması gerektiğine; katılanlar vekilinin, kusurun tamamının suça sürüklenen çocuğa ait olduğuna, olayda bilinçli taksir koşullarının oluştuğuna, kararın yasalara aykırı olduğuna ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün, isteme uygun olarak ONANMASINA, 16/01/2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın