12. Ceza Dairesi 2012/33351 E. 2013/21208 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

12. Ceza Dairesi 2012/33351 E. 2013/21208 K. — Yargıtay Kararı

12. Ceza Dairesi 2012/33351 Esas 2013/21208 Karar 24.09.2013
12. Ceza Dairesi 2012/33351 E.,  2013/21208 K.

Mahkemesi :Ağır Ceza Mahkemesi
Suç : Taksirle öldürme
Hüküm : 5237 sayılı TCK'nın 85/2, 62, 51/1-3. maddeleri gereğince mahkumiyet, erteleme.

Taksirle öldürme suçundan sanığın mahkûmiyetine ilişkin hüküm, sanık müdafii tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Ölen ...’ın gerekçeli karar başlığında müşteki olarak gösterilmiş olması mahallinde düzeltilebilir yazım hatası olarak kabul edilmiş olup olay yerinde hem sola dönüş yapan araçlara hem de geçiş yapan yayalara yeşil ışık yanması şeklindeki sinyalizasyon hatası sebebiyle Asli Kusurlu olduğu tespit ve kabul edilen Denizli Belediyesi yetkilileri hakkında zamanaşımı süresi içinde suç duyurusunda bulunulması mümkün görülmüş ve sola dönüş yaptığı kavşakta sinyalizasyon hatası olduğunu bilen sanığın, yaya geçidinden yeşil ışık yanarken geçmekte olan özürlü aracına çarpmakla asli kusurlu olacağının anlaşılması karşısında; iki sınır arasında temel ceza belirlenirken adalet, hakkaniyet ve nasafet kurallarına uygun makul bir cezaya hükmedilmesi gerektiği gözetilmeden, aşağı hadden ceza tayini aleyhe temyiz bulunmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanık müdafinin bir nedene dayanmayan temyiz itirazlarının reddiyle hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 24/09/2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın