Yargıtay Kararı

12. Ceza Dairesi 2011/3750 E. 2011/5536 K. — Yargıtay Kararı

12. Ceza Dairesi 2011/3750 Esas 2011/5536 Karar 21.11.2011
12. Ceza Dairesi 2011/3750 E.,  2011/5536 K.

Mahkemesi :Ağır Ceza Mahkemesi Suç : Taksirle öldürme Hüküm : 5237 sayılı TCK’nın 85/2, 62, 50, 52/4 maddesi uyarınca mahkumiyet,

Taksirle öldürme suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm sanık müdafii tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü: Olay nedeniyle tam kusurlu olan sanığın suçun işlenme şekli dikkate alındığında hürriyeti bağlayıcı cezanın para cezasına çevrilmeyeceğinin gözetilmemesi aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır. Sanık hakkında hükmolunan 3 yıl 4 ay hapis cezası adli para cezasına çevrilmiş olup, CMK'nın 231/5. maddesindeki şartların oluşmadığı anlaşıldığından tebliğnamedeki düşünceye iştirak edilmemiştir. Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanık müdafinin Karayollarının kusurlu olduğuna, taksitlendirmenin daha uzun süreli olması gerektiğine, Adli Tıp Kurumunun raporunun yetersiz olduğuna dayanan ve yerinde görülmeyen tüm temyiz itirazlarının reddiyle hükmün ONANMASINA, 21/11/2011 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın