1. Hukuk Dairesi 2013/7322 E. 2013/10401 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

1. Hukuk Dairesi 2013/7322 E. 2013/10401 K. — Yargıtay Kararı

1. Hukuk Dairesi 2013/7322 Esas 2013/10401 Karar 24.06.2013
1. Hukuk Dairesi 2013/7322 E.,  2013/10401 K.

MAHKEMESİ :SULH HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : ELATMANIN ÖNLENMESİ

Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, kayden paydaş olduğu 184 parsel sayılı taşınmazın 500 metrekarelik bölümüne komşu 183 parsel sayılı taşınmaz maliki olan davalı ... tarafından, haksız olarak elatıldığını, yine maliki olduğu 181 parsel sayılı taşınmazına ise komşu orman parselini kullanan davalı ...'ın haksız elatmak suretiyle müdahalede bulunulduğunu ileri sürerek elatmanın önlenmesine karar verilmesini istemiştir.
Davalılar, davanın reddini savunmuşlardır.
Mahkemece, davacının malik olduğu 181 parsel sayılı taşınmaza orman parselinin müdahalesinin bulunmadığı gerekçesiyle davalı ... İdaresi aleyhinde açılan davanın reddine; davalı ...'ın malik olduğu 183 parsel sayılı taşınmazın davacının paydaş olduğu 184 parsel sayılı taşınmaza müdahalesinin keşfen sabit olduğu gerekçesiyle Abdullah aleyhinde açılan davanın kabulüne karar verilmiştir.
Karar, davalı ... tarafından temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'ın raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.

-KARAR-

Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davalının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, aşağıda yazılı 62.11.-TL. bakiye onama harcının temyiz eden davalıdan alınmasına, 24.06.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın