1. Hukuk Dairesi 2011/3836 E. 2011/4844 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

1. Hukuk Dairesi 2011/3836 E. 2011/4844 K. — Yargıtay Kararı

1. Hukuk Dairesi 2011/3836 Esas 2011/4844 Karar 25.04.2011
1. Hukuk Dairesi 2011/3836 E.,  2011/4844 K.

MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : TAPU İPTALİ VE TESCİL

Taraflar arasında görülen davada;
Davacı, ortak miras bırakanları ....’in, 7835 ada 8 parsel sayılı taşınmazını mirasçılarından mal kaçırmak amacıyla 2. eşinden olma davalı oğlu İbrahim’e muvazaalı satış işlemiyle temlik ettirdiğini ileri sürerek, miras payı oranında tapu kaydının iptali ile adına tescili isteğinde bulunmuştur.
Davalı, davanın reddini savunmuştur.
Davanın reddine ilişkin olarak verilen karar, Dairece; 3402 Sayılı Yasanın 12/3 maddesi hükmünün olayda uygulanması yeri bulunmadığı, işin esasına girilmesi gereğine değinilerek bozulmuş, mahkemece bozmaya uyularak davanın reddine karar verilmiştir.
Karar, davacı vekili tarafından süresinde temyiz edilmiş olmakla; Tetkik Hakimi ...'in raporu okundu, düşüncesi alındı. Dosya incelendi, gereği görüşülüp, düşünüldü.

-KARAR-

Dosya içeriğine, toplanan delillere, hükmün dayandığı yasal ve hukuksal gerekçeye ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre; davacının temyiz itirazı yerinde değildir. Reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, 25.04.2011 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın