1. Hukuk Dairesi 2011/34 E. 2011/1665 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

1. Hukuk Dairesi 2011/34 E. 2011/1665 K. — Yargıtay Kararı

1. Hukuk Dairesi 2011/34 Esas 2011/1665 Karar 17.02.2011
1. Hukuk Dairesi 2011/34 E.,  2011/1665 K.

MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ DAVA TÜRÜ : TAPU İPTALİ VE TESCİL

Taraflar arasındaki davadan dolayı ... 8. Asliye Hukuk Hakimliğinden verilen 01.06.2010 gün ve 67-197 sayılı kararın Yargıtayca incelenmesi davacı vekili tarafından istenilmiş olmakla, dosya tetkik olunarak gereği düşünüldü.

-KARAR-

Çekişme konusu 37619 ada 2 parsel sayılı taşınmazın ilk tesisinden itibaren tüm tedavüllerini gösterir çap (tapu) kaydı dosya içinde yoktur. Dava konusu 37619 ada 2 parsel sayılı taşınmazın ilk tesisinden itibaren tüm tedavüllerini gösterir ve mülkiyet bilgilerini içerir çap (tapu) kaydının merciinden istenilerek evrakına eklenmesi; yine dava konusu 37619 ada 2 sayılı imar parselinin tesciline dayanak imar uygulamasına dair işlemin iptal edilip edilmediğinin araştırılarak, imarın iptaline dair kayıt ve belgeler ile idare mahkemesi kararının kesinleşme şerhli ve onaylı bir örneğinin merci ve mahkemesinden istenilerek dosya içine alınması; ayrıca, anılan imar uygulamasının iptali neticesinde bilirkişi raporunda belirtildiği şekilde geriye dönüşümün sağlanıp sağlanmadığının da merciinden sorularak, dava konusu edilen taşınmazın son durumunu gösterir ve mülkiyet bilgilerini içerir çap (tapu) kaydının merciinden istenilerek evrakına eklenmesi, ondan sonra gönderilmesi için dosyanın yerel mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, ,17.02.2011 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın