1. Ceza Dairesi 2018/986 E. 2018/3178 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

1. Ceza Dairesi 2018/986 E. 2018/3178 K. — Yargıtay Kararı

1. Ceza Dairesi 2018/986 Esas 2018/3178 Karar 03.07.2018
1. Ceza Dairesi 2018/986 E.,  2018/3178 K.

MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi SUÇ : Kasten öldürmeye teşebbüs HÜKÜM : TCK.nun 81/1, 35/2, 31/3, 62. maddeleri uyarınca 5 yıl hapis cezası yerine kazanılmış hak nedeniyle 3 yıl 4 ay hapis cezası.

TÜRK MİLLETİ ADINA

Mağdur ...’in katılma talebinin bulunmaması karşısında vekilinin temyiz isteminin temyiz etmeye hak ve yetkisi bulunmadığından, CMUK’nun 317. maddesi uyarınca REDDİNE karar verilmiştir. Oluşa ve dosya kapsamına göre, sanığın mağduru iki bıçak darbesiyle oksipitalde hayati fonksyonlarını orta derecede etkileyen derecede lineer kırığa pinömosefaliye ve yaşamsal tehlikeye neden olacak şekilde yaraladığı anlaşılan olayda, TCK’nun 35. maddesi uygulanması sırasında hiç isabet almaması durumunda uygulanacak şekilde 9 yıl hapis cezası tayin edilmesi aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır. Toplanan deliller karar yerinde incelenip, suça sürüklenen çocuk ...’ın mağdur ...’i kasten öldürmeye teşebbüs suçunun sübutu kabul, oluşa ve soruşturma sonuçlarına uygun şekilde suç niteliği tayin, takdire ilişen cezayı azaltıcı sebebin niteliği takdir kılınmış, savunması inandırıcı gerekçelerle reddedilmiş, incelenen dosyaya göre bozma üzerine verilen hükümde eleştiri nedeni dışında bir isabetsizlik görülmemiş olduğundan, suça sürüklenen çocuk müdafiinin suçun niteliğine ve sübuta yönelen ve yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün tebliğnamedeki düşünce gibi ONANMASINA, 03/07/2018 gününde oybirliği ile karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın