1. Ceza Dairesi 2012/3111 E. 2012/7610 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

1. Ceza Dairesi 2012/3111 E. 2012/7610 K. — Yargıtay Kararı

1. Ceza Dairesi 2012/3111 Esas 2012/7610 Karar 16.10.2012
1. Ceza Dairesi 2012/3111 E.,  2012/7610 K.

MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
ÖLDÜRÜLEN : ...
KATILANLAR : ..., ...
SUÇ : Bilinçli taksirle öldürme, 6136 Sayılı Yasaya Aykırılık
HÜKÜM : 5237 sayılı TCK.nun 85/1, 22/3, 62, 52, 6136 Sayılı Kanunun 13/1, CMK.nun 231. maddeleri uyarınca;
sanık ... 'ın: 6 yıl 3 ay hapis cezası, 6.000 TL ve 500 TL adli para cezaları ile cezalandırılmasına,
sanık ...'ın: 10 ay hapis cezası, 500 TL adli para cezaları ile cezalandırılmasına, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, kasten öldürme suçundan beraatine,
sanık ...'ın: Kasten öldürme ve 6136 sayılı yasaya aykırılık suçlarından beraatine ilişkin.

TÜRK MİLLETİ ADINA

1-Sanık ... hakkında hükmolunan ceza miktarları dikkate alındığında müdafiinin duruşmalı inceleme isteminin, CMUK'nun 318.maddesi uyarınca reddine karar verilmiştir.
2-Katılanın, sanık ... hakkında 6136 sayılı kanuna aykırılık suçundan verilen hükmü temyize hak ve yetkisi bulunmadığından; vekilinin temyiz isteminin, CMUK'nun 317.maddesi uyarınca reddine karar verilmiştir.
3-Sanık ... hakkında 6136 sayılı yasaya aykırılık suçundan verilen .../...

s-2-

hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına dair karar, temyizi kabil kararlardan olmayıp 5271 sayılı CMK'nun 5560 sayılı kanunla değişik 231/12.maddesi uyarınca itiraza tabi bulunduğundan, sanık müdafiinin istemi, itiraz istemi olarak değerlendirilmiş ve bu hususta mahallinde değerlendirme yapılması mümkün görülmüştür.
4- Toplanan deliller karar yerinde incelenip, sanık ...'in bilinçli taksirle öldürme ve 6136 sayılı kanuna aykırılık suçlarının sübutu kabul, oluşa ve soruşturma sonuçlarına uygun şekilde suçların niteliği tayin, takdire ilişen cezayı azaltıcı sebebin niteliği takdir kılınmış, savunması inandırıcı gerekçelerle reddedilmiş, sanıklar ... ve ... yönünden kasten öldürme suçlarından açılan davalarda elde edilen delillerin mahkumiyetlerine yeter derece ve nitelikte bulunmadığı mahkemece gerekçeleri gösterilerek kabul ve takdir kılınmış, incelenen dosyaya göre verilen hükümlerde bir isabetsizlik görülmemiş olduğundan, sanık ... müdafiinin hükmolunan ceza miktarına vesaireye, Cumhuriyet Savcısının sanık ... yönünden maktule yönelik eylemde suçun niteliğine, katılan ... vekilinin eksik soruşturmaya, suçun niteliğine, sanıklar hakkında kasten öldürme suçundan mahkumiyet hükmü kurulması gerektiğine vesaireye yönelen ve yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle, hükümlerin tebliğnamedeki düşünce gibi ONANMASINA; 16/10/2012 gününde oy birliği ile karar verildi.

...

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın