1. Ceza Dairesi 2012/1456 E. 2012/3809 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

1. Ceza Dairesi 2012/1456 E. 2012/3809 K. — Yargıtay Kararı

1. Ceza Dairesi 2012/1456 Esas 2012/3809 Karar 10.05.2012
1. Ceza Dairesi 2012/1456 E.,  2012/3809 K.

MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Çocuğu öldürmeye teşebbüs

TÜRK MİLLETİ ADINA
1) Oluşa ve dosya içeriğine göre; sanığın bıçakla mağdur ...'i sol kasık bölgesinden mesane ve bağırsak yaralanması meydana getirerek yaşamsal tehlike geçirecek şekilde, mağdur ...'i batın bölgesinden mide, diafragma ve dalak yaralanması meydana getirerek yaşamsal tehlike geçirecek şekilde birer isabetle yaraladığı olayda 5237 sayılı TCK'nun 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası öngören 35.maddesinin uygulanmasında, meydana gelen zararın ağırlığına göre makul bir ceza tayini suretiyle eksik ceza verilmesi aleyhe temyiz bulunmadığından bozma nedeni sayılmamıştır.
2) Toplanan deliller karar yerinde incelenip, sanık ...'in çocuğu öldürmeye teşebbüs suçlarının sübutu kabul, oluşa ve soruşturma sonuçlarına uygun şekilde suç niteliği tayin, tahrike ve takdire ilişen cezayı azaltıcı sebeplerin nitelik ve derecesi takdir kılınmış, savunması inandırıcı gerekçelerle reddedilmiş, incelenen dosyaya göre bozmaya uyularak verilen hükümlerde eleştiri nedeni dışında isabetsizlik görülmemiş olduğundan, sanık müdafiinin cezaların ertelenmesi, hükmün açıklanmasının geri bırakılması gerektiğine, sair nedenlere yönelen ve yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle, hükümlerin tebliğnamedeki düşünce gibi (ONANMASINA), 10/05/2012 gününde oybirliği ile karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın