1. Ceza Dairesi 2012/1447 E. 2013/3041 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

1. Ceza Dairesi 2012/1447 E. 2013/3041 K. — Yargıtay Kararı

1. Ceza Dairesi 2012/1447 Esas 2013/3041 Karar 10.04.2013
1. Ceza Dairesi 2012/1447 E.,  2013/3041 K.

MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi

SUÇ : Kasten öldürme
HÜKÜM : TCY.nın 81, 29, 62, 53, 58. maddeleri uyarınca 12 yıl 6 ay hapis cezası.

TÜRK MİLLETİ ADINA

1-Maktulün sanığın kayınpederi olduğu, olaydan önce sanığın maktulün kızı olan eşini darp ettiği ve maktulün evine gönderdiği, olay günü sanık ile maktulün karşılaşmaları üzerine, maktulün sanığı sopa ile basit tıbbi müdahale ile giderilebilir şekilde darp ettiği, sanığın da üzerinde taşıdığı bıçakla maktule vurarak öldürdüğü olayda; sanık hakkında hükmedilen cezadan lehine haksız tahrik indirimi yapılması doğru ise de, haksız tahrik oluşturan eylemin niteliği dikkate alındığında; 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası öngören TCK.nun 29. maddesi uyarınca, hükmedilen cezadan asgari düzeyde indirim yapılması yerine 15 yıl hapis cezasına hükmedilmesi suretiyle eksik ceza tayini aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
2-Toplanan deliller karar yerinde incelenip, sanık ...'ın maktul ...'i kasten öldürme suçunun sübutu kabul, oluşa ve soruşturma sonuçlarına uygun şekilde suç niteliği tayin, eleştiri nedeni saklı kalmak kaydıyla tahrik ve takdire ilişen cezayı azaltıcı sebeplerin nitelik ve derecesi takdir kılınmış, savunması inandırıcı gerekçelerle kısmen kabul kısmen reddedilmiş, incelenen dosyaya göre verilen hükümde eleştiri ve düzeltme nedeni dışında isabetsizlik görülmemiş olduğundan, sanık müdafiinin suç niteliğine vesaireye yönelen ve yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle, 5237 sayılı TCK.nun 53. maddesinin uygulandığı bendin, "Sanığın, 5237 sayılı TCK.nun 53. maddesinin 1. fıkrasının a, b, c, d, e bentlerinde belirtilen haklarından, mahkum olduğu hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar, kendi altsoyu üzerindeki, velayet, vesayet ve kayyımlık yetkileri açısından ise koşullu salıverilme tarihine kadar yoksun bırakılmasına" olarak değiştirilmesine karar verilmek suretiyle CMUK.nun 322.maddesinin tanıdığı yetkiye dayanılarak (DÜZELTİLEN) ve diğer yönleri usul ve yasaya uygun olan hükmün tebliğnamedeki düşünce gibi (ONANMASINA), 10/04/2013 gününde oybirliği ile karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın