1. Ceza Dairesi 2009/7815 E. 2011/5292 K. — Yargıtay Kararı :: Hukuk Asistan
Yargıtay Kararı

1. Ceza Dairesi 2009/7815 E. 2011/5292 K. — Yargıtay Kararı

1. Ceza Dairesi 2009/7815 Esas 2011/5292 Karar 19.09.2011
1. Ceza Dairesi 2009/7815 E.,  2011/5292 K.

...'ı kasten öldürmekten, ...'ı kasten öldürmeye teşebbüsten ve izinsiz silah taşımaktan sanık ...'ın yapılan yargılanması sonunda: hükümlülüğüne, diğer sanık ...'ın üzerine atılı suçlardan beraatine ilişkin (MİDYAT) Ağır Ceza Mahkemesinden verilen 05/03/2009 gün ve 30/48 sayılı hükmün Yargıtay’ca incelenmesi sanık ... müdafii ile müdahil vekili taraflarından istenilmiş, sanık müdafii duruşma da talep etmiş ve hüküm kısmen resen de temyize tabi bulunmuş olduğundan dava dosyası C.Başsavcılığından tebliğname ile Dairemize gönderilmekle:kararda açıklanan nedenle duruşmasız olarak incelendi ve aşağıdaki karar tesbit edildi.

TÜRK MİLLETİ ADINA

1-a)Sanık ... müdafiinin süresinden sonra gerçekleşen duruşma talebinin CMUK.nun 318. maddesi uyarınca reddine karar verilmiştir.
b)Katılan vekilinin 6136 sayılı Yasaya aykırılık suçundan verilen hükmü temyize yetkisi bulunmadığından bu suça ilişkin temyiz talebinin CMUK.nun 317. maddesi uyarınca reddine karar verilmiştir.
2)Toplanan deliller karar yerinde incelenip, sanık ...'nin kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs ve 6136 Sayılı Kanuna Aykırılık suçlarının sübutu kabul, oluşa ve kovuşturma sonuçlarına uygun şekilde suçların nitelikleri tayin, sanık ...’nin kasten öldürme suçunda tahrike ilişen cezayı azaltıcı sebebin derecesi ile tüm suçları yönünden takdiri indirim sebebinin bulunmadığı takdir kılınmış, savunması inandırıcı gerekçelerle değerlendirilmiş, sanık ... ’in kasten öldürmeye azmettirme ve kasten öldürmeye teşebbüse azmettirme suçları yönünden elde edilen delillerin hükümlülüğe yeter nitelik ve derecede bulunmadığı gerekçeleri gösterilerek mahkemece kabul ve takdir kılınmış, incelenen dosyaya göre verilen hükümlerde isabetsizlik görülmemiş olduğundan, sanık ... müdafiinin savunma hakkının kısıtlandığına, delillerin hatalı takdir edildiğine, kasten öldürmeye teşebbüs suçu yönünden de haksız tahrik hükümlerinin uygulanması gerektiğine, eksik soruşturmaya vesaireye, katılan vekilinin eksik soruşturmaya, suç niteliğine, haksız tahrikin bulunmadığına, sanık ... yönünden sübuta, üst sınırdan ceza tayin
edilmesi gerektiğine vesaireye yönelen ve yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle, beraat ve kısmen re’sen de temyize tabi mahkumiyet hükümlerinin tebliğnamedeki düşünce gibi (ONANMASINA), sanığa verilen cezanın miktarı ve tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak sanığın tahliye talebinin reddine, 19/09/2011 gününde oybirliği ile karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Yargıtay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın