6. Daire 2023/7945 E. 2024/720 K. — Danıştay Kararı :: Hukuk Asistan
Danıştay Kararı

6. Daire 2023/7945 E. 2024/720 K. — Danıştay Kararı

6. Daire 2023/7945 Esas 2024/720 Karar 08.02.2024
Danıştay 6. Daire Başkanlığı 2023/7945 E.,  2024/720 K.

T.C.
D A N I Ş T A Y
ALTINCI DAİRE
Esas No : 2023/7945
Karar No : 2024/720

TEMYİZ EDENLER : I- (DAVACI YANINDA MÜDAHİLLER)
1-...
2- ...
3-...
4- ...
VEKİLİ : Av. ...

II- (DAVACI YANINDA MÜDAHİL)
...
VEKİLİ : Av. ...

DAVACILAR : 1- ...
2- ...
3- ...
4- ...
5- ...
6- ...
VEKİLİ : Av. ...

DAVACI YANINDA
DİĞER MÜDAHİL: ...
VEKİLİ : Av. ...

KARŞI TARAF (DAVALILAR): 1- ... Belediye Başkanlığı/...
VEKİLİ : Av. ...
2- ... Bakanlığı/ANKARA
VEKİLİ : Av. ...
3- ... Büyükşehir Belediye Başkanlığı
VEKİLİ : Av. ...

DAVALI YANINDA
MÜDAHİLLER : 1- ... Yönetim Hizmetleri İnş.san.ve
Gayrimenkul Tic.ltd.şti
2- ... İnşaat ve Tic. A.Ş.
3- ...
VEKİLİ : Av. ...

İSTEMİN ÖZETİ : İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, ... pafta, ... ada, ... parsel sayılı taşınmazdaki yapı için düzenlenen ... tarihli ve ... sayılı yapı ruhsatı ile dayanağı 21/12/2010 onay tarihli 1/1000 ölçekli Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ve 21/05/2009 onay tarihli 1/5000 ölçekli Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'nın anılan taşınmaza yönelik kısmının iptali istemiyle açılan davada, Danıştay Altıncı Dairesinin 08/09/2020 tarihli ve E:2017/8436, K:2020/7242 sayılı bozma kararına uyularak, davanın reddi yolunda ... İdare Mahkemesince verilen ... tarih ve E:..., K:... sayılı kararın, usul ve hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek bozulması istenilmektedir.

SAVUNMALARIN ÖZETİ :
Davalılar Beyoğlu Belediye Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından; Temyiz edilen kararda bozma nedenlerinden hiçbirisi bulunmadığından, usul ve kanuna uygun olan kararın onanması gerektiği savunulmaktadır.
Davalı yanında müdahiller tarafından; Savunma verilmemiştir.

DANIŞTAY TETKİK HAKİMİ ...'NIN DÜŞÜNCESİ: Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Mahkeme kararının onanması gerektiği düşünülmektedir.

TÜRK MİLLETİ ADINA
Karar veren Danıştay Altıncı Dairesince, Tetkik Hakiminin açıklamaları dinlendikten ve dosyadaki belgeler incelendikten sonra işin gereği görüşüldü:
Duruşma yapılmasına gerek görülmedi.
İdare ve vergi mahkemelerince verilen kararların temyiz yolu ile incelenerek bozulabilmeleri 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 49. maddesinde belirtilen nedenlerden birinin bulunması halinde mümkündür.
... İdare Mahkemesince verilen ... tarih ve E:..., K:... sayılı karar ve dayandığı gerekçe hukuk ve usule uygun olup, bozulmasını gerektirecek bir sebep bulunmadığından, temyiz isteminin reddi ile anılan kararın ONANMASINA, dosyanın adı geçen Mahkemeye gönderilmesine, 2577 sayılı Kanunun (Geçici 8. maddesi uyarınca uygulanmasına devam edilen) 54. maddesinin 1. fıkrası uyarınca bu kararın tebliğ tarihini izleyen günden itibaren 15 gün içerisinde kararın düzeltilmesi yolu açık olmak üzere 08/02/2024 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Danıştay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın