6. Daire 2022/6607 E. 2023/8624 K. — Danıştay Kararı :: Hukuk Asistan
Danıştay Kararı

6. Daire 2022/6607 E. 2023/8624 K. — Danıştay Kararı

6. Daire 2022/6607 Esas 2023/8624 Karar 23.11.2023
Danıştay 6. Daire Başkanlığı 2022/6607 E.,  2023/8624 K.

T.C.
D A N I Ş T A Y
ALTINCI DAİRE
Esas No : 2022/6607
Karar No : 2023/8624

TEMYİZ EDEN (DAVALILAR): 1-... Bakanlığı-ANKARA
VEKİLİ: Hukuk Müşaviri ...
2- ... Büyükşehir Belediye Başkanlığı
VEKİLİ : Av. ...
3- ... Belediye Başkanlığı-...
VEKİLİ : Av. ...

KARŞI TARAF (DAVACI) : ...
VEKİLİ: Av. ...

İSTEMİN ÖZETİ: Antalya İli, Kemer İlçesi, ... Mahallesi, ... Mevkii, ... ada, ... parsel sayılı taşınmaz alanında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ... tarih ... sayılı işlemi ile onaylanan Ulupınar Çıralı Mevkii 1/1000 ölçekli imar planı değişikliğinin ve bu değişiklik esas alınmak suretiyle Kemer Belediye Encümeninin ... tarih ... sayılı kararı ile kabul edilip Antalya Büyükşehir Belediye Encümenin ... tarih ... sayılı kararı ile uygun bulunan parselasyon işleminin iptali istemiyle açılan davada, dava konusu işlemlerin iptali yolundaki ... İdare Mahkemesinin ... tarih ve E:..., K:... sayılı kararına karşı yapılan istinaf başvurusunun gerekçeli reddine dair ... Bölge İdare Mahkemesi ... İdari Dava Dairesince verilen ... tarih ve E:..., K:... sayılı kararın, usul ve hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek bozulması istenilmektedir.
SAVUNMANIN ÖZETİ : Temyiz isteminin reddine karar verilmesi gerektiği savunulmuştur.

DANIŞTAY TETKİK HAKİMİ ...'NIN DÜŞÜNCESİ : Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi İdari Dava Dairesi kararının onanması gerektiği düşünülmektedir.

TÜRK MİLLETİ ADINA
Karar veren Danıştay Altıncı Dairesince Tetkik Hakiminin açıklamaları dinlendikten ve dosyadaki belgeler incelendikten sonra işin gereği görüşüldü:
Bölge İdare Mahkemesi İdari Dava Dairelerince verilen kararların temyiz yolu ile incelenerek bozulabilmeleri 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 49. maddesinde belirtilen nedenlerden birinin bulunması halinde mümkündür.
... Bölge İdare Mahkemesi ... İdari Dava Dairesince verilen ... tarih ve E:..., K:... sayılı karar ve dayandığı gerekçe hukuk ve usule uygun olup bozulmasını gerektirecek bir sebep bulunmadığından, anılan kararın ONANMASINA, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 50. maddesi uyarınca, bu onama kararının taraflara tebliğini ve bir örneğinin de belirtilen İdari Dava Dairesine gönderilmesini teminen dosyanın kararı veren ilk derece Mahkemesine gönderilmesine 23/11/2023 tarihinde oybirliğiyle kesin olarak karar verildi.

Bu kararı dosyanızda kullanın

Hukuk Asistan ile Danıştay, Danıştay ve emsal kararlarında gelişmiş arama yapın; kararları dosyalarınıza ekleyin, UYAP ve UETS entegrasyonuyla işlerinizi tek yerden yönetin.

Bize yazın